Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka Miso s řasou Fueru Wakame a Tofu

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 hrsti řasy wakame
  • 2 lžičky instantního rybího vývaru Dashi
  • 1/2 balení tofu
  • 2 lžíce pasty Miso Shiro
  • 0,8 l vody

Pracovní postup:

1) Řasu namočíme do vody na 10 minut. 2) Tofu nakrájíme na kostičky (asi 1 cm). 3) Do horké (ne vařící) vody dáme rybí vývar Dashi, po chvíli přidáme Miso pastu. Po rozpuštění přidáme i řasu - pozor polévka by v celém svém procesu neměla projít varem! 4) Přidáme tofu a už nevaříme. Hotovo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |19. listopadu 2014
Miso polévka je tradiční japonskou polévkou, jako je u nás třeba vývar s knedlíčky. Jejím základem je miso pasta (pasta ze sójových bobů) a rybí vývar. Obojí lze koupit v instantní podobě. Odpovědět
objev |12. listopadu 2014
Všechny ingredience v receptu je možné sehnat na e-shopech s japonskými jídly anebo v obchodě specializovaném na japonskou a čínskou kuchyni. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!