Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka z bažanta s nudlemi

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bažante očistěte, omyjte, dejte do hrnce a zalijte asi litrem studené vody. Osolte, opepřete, přidejte cibuli i se slupkou, libeček, divoké koření a při mírné teplotě vařte. Měkké maso vyndejte z vývaru a nechte vychladnout. Mrkev, celer a petržel očistěte, nakrájejte na kousky a orestujte na másle. Pak zeleninu zalijte přecezeným vývarem z bažanta a přiveďte k varu. Vychladlé maso nakrájejte na kousky a vložte je do polévky. Přidejte nasekanou petrželovou nať, dochuťte solí a pepřem. V mléku si rozmíchejte vejce s moukou na těstíčko. Dochuťte je muškátovým květem i solí a na troše oleje upečte palačinky. Ty pak nakrájejte na silnější nudličky a doplňte jimi polévku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dagmar.vrbicka |10. června 2013
zajímavé,vyzkouším Odpovědět
PF*13 |8. června 2013
a já taky...... Odpovědět
Hrabča |7. června 2013
Tak jdu na lov :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!