Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka ze sušených hub podle babičky Mařenky

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Houby nasypeme do vody, celé je ponoříme. Než změknou, připravíme si ostatní ingredience. Houby změkly, postavíme na oheň a přidáme masox, smaženou cibulku, koření a brambory. Jíšku uděláme z olivového oleje, másla a celozrnné hladké mouky. Chvilku pražíme a mícháme. Brambory jsou měkké, vmícháme zchladlou jíšku, můžeme ji naředit mlékem. Do smetany přidáme horkou polévku, asi 4 lžíce, rozmícháme a pomalu naléváme do polévky za stálého míchání. Osladíme, okyselíme, event. přisolíme. Je-li třeba, trochu naředíme převařenou vodou. Čerstvý žitný chléb k polévce, to je zkrátka zážitek. Babička Mařenka samozřejmě nepoužívala nic celozrnného, ani to nebylo k dostání. Rozšoupla se vždy poctivou dvounulkou. Dokonce ani těstoviny nekupovala. Všechno vyráběla sama. Možná by si někdy ráda odpočinula, ale její matka vládla pevnou rukou,( ve které třímala pomyslnou rákosku), a jak řekla, tak se muselo stát. A basta!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ladislava.jankovska |31. května 2015
Olivový olej používám k máslu, abych ulevila svědomí z kalorické bomby. Odpovědět
david.kruml.1 |23. května 2015
myslím si, že olivový olej taky zrovna moc nepoužívala!!!!!!!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!