Staňte se našimi fanoušky na:

Polentové hranolky

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Polentu (mouku nebo instatní) - z té si dle základního receptu připravíme kaši. Dále potřebujeme vodu nebo mléko a sůl (solte velmi opatrně!), máslo - cca 50g, čerstvě strouhaný parmazán (1-2 lžíce), plech a pečící papír Do kaše během přípravy vmícháme parmazán a máslo, dobře promícháme, až má kompaktní konzistenci, pak ji rozetřeme na vhodný povrch do vrstvy asi 2 cm, pěkně zarovnáme a necháme zcela vychladnout. Poté ji nakrájíme do tvaru hranolek dle potřeb nebo gusta. Rozložíme na plech, posypeme hrubozrnnou solí (bylinkami) a dáme péct do (horkovzdušné) trouby na 140°C asi na 25-30 minut, tedy velmi pomalu. Polentové hranolky jsou krásně křupavé, velmi chutné, syté a taky zdravé. Jsou vhodné pro děti a jako doplňek k čemukoliv...velmi vhodná bezlepková alternativa přílohy. Chutnají také za studena nebo je stačí krátce prohřát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |24. května 2014
nezkoušela Odpovědět
Hana S |24. května 2014
ještě Odpovědět
Hana S |24. května 2014
jsem Odpovědět
Hana S |24. května 2014
hranolky Odpovědět
Hana S |24. května 2014
polentové Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!