Staňte se našimi fanoušky na:

Pomalu pečená kachna.

Autor receptu: jaroslav.hulka (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omytou a osušenou kachnu prosolíme . Pak ji posypeme kmínem , vložíme do pekáčku , mírně podlijeme vodou , přiklopíme a pečeme 7 hodin na 90°C. Po této době kachna vypadá jak kdyby jsme ji mírně povařili. Nepropichovat vidličkou ani ničím jiným. Zvýšíme teplotu na 120°C a pečeme dalších 6 hodin. Stále přiklopené , nepodlévat a ani neodebírat žádný výpek. Hodinu před koncem odklopíme pekáč a kachnu potřeme medem.. K medu možno přidat i výpek. Lze zvýšit teplotu na dopečení , aby kůžička křoupala . Kachnu naporcujeme a podáváme nejlépe s br. knedlíkem a dvojí zelí ( červené a bílé ) .

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jaroslav.hulka |4. řijna 2014
Tak ,pane Petře , koukal jsem na Vás , no a nevim, nevim.☺ Odpovědět
piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
pskrob |21. září 2014
recept i s fotkou je stažený z http://www.apetitonline.cz/recepty/4217-pomalu-pecena-kachna.html , když už dáváte stažený recept, tak si ho zkuste připravit a pošlete svoji fotku. Odpovědět
jaroslav.hulka |9. září 2014
Díky Odpovědět
hella|26. srpna 2014
Jedla jsem ji u syna, je opravdu skvělá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!