Staňte se našimi fanoušky na:

Pomerančový dort - DIA

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Korpus: 200g dia máslových sušenek, 4 lžíce mléka, 1 lžička skořice, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 50g másla Náplň: 200g másla, 20g sorbitu, 500g měkkého tvarohu, šťáva z 1 pomeranče, šťáva z limetky,100g sušených meruněk Dohotovení: 1 citron,1 malý pomeranč,50g medu,50ml vody,kůra z limetky na ozdobu Sušenky nastrouháme na jemném struhadle a promícháme s mlékem, skořicí a zázvorem. Přidáme změklé máslo a vypracujeme hladkou hmotu. Jednu třetinu hmoty vtlačíme na dno dortové formy, ze zbytku vytvoříme 3cm vysoký okraj. Na náplň utřeme změklé máslo se sladidlem. Vmícháme měkký tvaroh, citronovou a limetkovou šťávu a na drobné kousky nakrájené meruňky.Sušenkový korpus ve formě potřeme hotovou náplní a dort uložíme do ledničky ztuhnout. Citron a pomeranč důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve vroucí vodě necháme rozpustit med. Do medového roztoku vložíme kolečka citronu a pomeranče a pozvolna je vaříme. Po 10-ti minutách hrnec odstavíme a ovoce necháme v nálevu vychladnout. Pak ho vyjmeme, kouskem čistého plátna osušíme a rozložíme po obvodu ztuhlého dortu. Dort ozdobíme nudličkami limetkové kůry.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sůl nad zlato |29. září 2014
super Odpovědět
Rentiér1946 |10. srpna 2013
my taky, takže 1++ Odpovědět
Hrabča |4. června 2013
ten se nám taky hodí, máme v rodině diabetika Odpovědět
liza |7. ledna 2013
vypadá dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!