Staňte se našimi fanoušky na:

Pomerančové cookies máčené v čokoládě

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Nasekejte máslo na drobné kousky a smícháním se sypkými přísadami vytvořte směs připomínající drobenku. Vmíchejte strouhané mandle, cukr a pomerančovou kůru. Přidejte žloutek a pomerančovou šťávu a dohladka promíchejte. Vytvořte z těsta kouli a zabalte ji do kuchyňské fólie. Chlaďte v lednici 30 minut. Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Vymažte dva plechy. Vyválejte z těsta plát tenký 5 mm. Formičkou o průměru 5 cm vykrajujte z těsta cookies. Odřezky vždy znovu zpracujte na vále a vykrajujte další cookies, dokud nepoužijete veškeré těsto. Přeneste cookies na plech a pokládejte je ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe. Pečte 10-12 minut dozlatova. Nechte cookies chladnout na plechu 5 minut, dokud lehce neztuhnou, a pak je přendejte na mřížku, aby zcela vychladly. Pozvolna rozpusťte čokoládu v nádobě s dvojitým dnem. Namáčejte cookies do poloviny v čokoládě a nechte tuhnout 30 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |31. řijna 2014
mňam, zkusím, dělám čokoládové Odpovědět
yuzum |18. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!