Staňte se našimi fanoušky na:

Potopený hruškový koláč

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Švestky krátce povaříme v trošce vody, slijeme je a nakrájíme na proužky. Zalijeme je hruškovicí a necháme je asi 20 minut nasávat. Hrušky omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na dílky. Asi 250 ml vody přivedeme k varu a hrušky do ní na minutu hodíme. Pak je zchladíme ledovou vodou a necháme je okapat. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Máslo, cukry a žloutky vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a společně se sněhem vmícháme do ušlehané hmoty. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Do těsta zatlačíme část švestek, potom hrušky a ještě zbytek švestek. Nakonec vše posypeme oříšky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 45 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie10 |21. března 2013
Ukládám a vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!