Staňte se našimi fanoušky na:

Přírodní hovězí plátek

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • masox vývar
  • 1 lžička máslo
  • na opékání, 150 g sádlo
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 ks cibule
  • roštěnky plátky, 4 ks hovězí

Pracovní postup:

Plátky masa po obou stranách naklepeme,osolíme a opepříme na 3 místech po okrajích nařízneme.na hodně rozpáleném sádle rychle po obou stranách opečeme,vyjmeme a dáme do papiňákuNa sádle po opékání osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova,zalijeme částí horkého masoxového vývaru,vařečkou mícháme,aby se rozpustily přípeky a vlijeme na maso do papiňáku.na pánvi necháme druhou část masoxového vývaru za stálého míchání přejít varem a přidáme na maso do papiňáku.Uzavřeme a necháme10-15 minut dusit.Měkké plátky masa vyjmeme,šťávu zaprášíme moukou.Pokud používáme mouku necháme jí ve š´távě povařit.(Možmo bez mouky).Jestliže nepoužíváme mouku,doplníme šťávu přímo v papiňáku na požadované množství.V obou případech ale dochutíme podle potřeby.Hotovou šťávu propasírujeme přes síto na maso do kastrůlku,zjemníme případně lžičkou másla a necháme chvíli prohřát. Příloha,brambory,rýže,knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!