Staňte se našimi fanoušky na:

Quiche lorraine 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si připravíme máslové těsto: Máslo vyndáme z ledničky nejméně 30 minut před přípravou a rozkrájíme ho na kousky. Na vál nasypeme mouku, uprostřed utvoříme důlek, přidáme sůl a kousky másla. Všechny přísady rychle spojíme rukou do drolící se směsi. Postupně přidáváme studenou vodu a rychle těsto zpracujeme na hladkou a nelepící se směs, ze které utvoříme kouli. Zabalíme ji do potravinářské fólie a necháme odpočinout v ledničce nejméně 2 hodiny. Těsto vyjmeme z chladničky, rozbalíme a pak stlačíme rukou na placku. Nehněteme! Za pomoci válečku pak těsto lehce rozválíme do kruhu tlustého asi 3 až 4 mm. Placku opatrně vložíme do máslem vymazané nízké koláčové formy. Lehce přitlačíme konečky prstů na dne formy i po stranách a přebývající kousky po okrajích odřízneme. Těsto propícháme vidličkou. (Na základ koláče je možné použít jako náhradu i koupené listové těsto). Na pánvi osmahneme na lžíci oleje slaninu. Nastrouháme sýr a posypeme těsto sýrem a slaninou. Rozšleháme smetanu s vejcem, solí a muškátovým oříškem a smetanovou směs nalijeme do formy. Pečeme v troubě při teplotě 200°C asi 35 až 40 minut dozlatova

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!