Staňte se našimi fanoušky na:

Rybí nákyp se zelím

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pokud máme mražené rybí filety, necháme je rozmrazit a důkladně je osušíme. Pak rybí maso umeleme. Zelí rozdělíme na listy, které omyjeme a povaříme 4 minuty v osolené vodě. Po scezení a vychladnutí dáme čtyři velké listy stranou. Ostatní nakrájíme na nudličky. Vezmeme lžíci másla, vymažeme zapékací misku s vyššími okraji a vyložíme osušenými zelnými listy. Na drobné kousky roztrhaný chléb pokropíme smetanou. Cibuli najemno nakrájíme, karotku nahrubo nastrouháme. Na lžíci másla zeleninu opečeme do světle růžova, přidáme zelí a společně krátce podusíme. Směs osolíme, opepříme a poprášíme muškátovým květem. Zbylé máslo rozpustíme. Z bílků a trochy soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky rozšleháme zvlášť a nalijeme k zelné směsi. Do ní dále přidáme namočený chléb a 2 lžíce sněhu. Rybí maso mírně osolíme, opepříme a po dávkách do něho vmícháme zbylý sníh. Do zapékací misy rozetřeme na připravené listy vrstvu zelné směsi, na ni navršíme rybí maso, které potřeme zbylo zelnou směsí. Pokapeme rozpuštěným máslem. Misku vložíme do vodní lážně a zvolna vaříme v troubě předehřáté na 160°C přibližně 50 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!