Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžové arancine s hovězí náplní

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zahřejeme vývar a přidáme do něj šafrán. Na másle necháme zesklovatět 1 nakrájenou cibuli, přisypeme rýži, mícháme asi 1 minutu, zalijeme sběračkou vývaru a mícháme, dokud se vývar nevstřebá. Přidáme další sběračku vývaru a tak pokračujeme, dokud se rýže neuvaří. Pak odstavíme, vmícháme 125 g strouhaného parmazánu a dosolíme podle chuti. Necháme vychladnout. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer dosklovata, přidáme mleté hovězí maso, zalijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme protlak a vaříme na mírném plameni asi 30 minut. Na poslední 3 minuty přidáme hrášek a do hotové směsi vmícháme parmazán. Lžíci rýže vezmeme do dlaně a vytvoříme větší důlek, dáme do něho asi 2 lžičky masové směsi, trochu sýra a zformujeme kouli o průměru cca 5 cm. Obalíme ve strouhance a smažíme ve vysoké vrstvě oleje dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!