Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžové lívance

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži doměkka uvaříme a necháme lehce zchladnout. Vejce s cukrem našleháme, přimícháme hladkou mouku společně s práškem do pečiva. Zředíme mlékem a postupně vmícháme i rýži. Směs ochutíme škořicí, rumovým aroma a citronovou kůrou. Lívance smažíme v pánvi na troše oleje, po usmažení je necháme ležet na papírových ubrouscích. Ubrousky nasají přebytečný olej. Pokud budeme lívance připravovat v lívanečníku, nebude potřeba tak velké množství oleje jako v pánvi. Lívanečky podáváme s ovocným nízkotučným jogurem (můžeme také přidat vhodnou kyselejší marmeládu).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |1. listopadu 2014
mňam 1++ Odpovědět
geilens |3. března 2014
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!