Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžový nákyp s hruškami

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hrušky oloupeme a vykrájíme z nich jádřince. Dáme je do hrnce s vodou, cukrem a citronovou šťávou a povaříme 3 minuty. Rýži propláchneme a dáme uvařit do mléka se špetkou soli do poloměkka. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s máslem a cukrem. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Uvařenou rýži smícháme v míse se žloutky, sněhem a hruškami. Hmotu urovnáme do formy. Povrch posypeme mandlovými lupínky a nákyp zapékáme v troubě při 160 °C asi 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Klára 3 |19. ledna 2014
ukládám :-D Odpovědět
Teris19 |7. července 2013
mňam Odpovědět
verča|10. června 2013
hmmm mnaam Odpovědět
najamilik|11. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!