Staňte se našimi fanoušky na:

Rýže s jogurtem

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži promyjte. Potom ji namočte na 15 minut a nechte oschnout v cedníku. Ve středně velkém hrnci rozehřejte ghí nebo rostlinný olej a přidejte do něho urad dál a hořčičná semínka. Hrnec okamžitě přikryjte! Když semínka přestanou prskat, přidejte čili, fenykl a zázvor. Jednou zamíchejte. Přidejte rýži a za stálého míchání smažte asi minutu, až zrnka zprůsvitní. Přilijte vodu se solí a vařte další minutu. Hrnec přikryjte, snižte přívod tepla na minimum a vařte 18 až 20 minut. Pět minut před úplným dovařením rýže zdvihněte pokličku, přidejte jogurt a máslo a rychle zamíchejte vidličkou. Znovu přiklopte a pokračujte ve vaření, až jsou zrnka nadýchaná a rýže vstřebá většinu tekutiny. Zbytek tekutiny nechte odpařit tak, že rýži povaříte ještě 2 až 3 minuty v odkrytém hrnci.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Smilsiska|17. května 2013
Dělám něco podobného ale vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!