Staňte se našimi fanoušky na:

Rakouský bramborový salát

Autor receptu: lenka.kloferova (9 receptů)

Tento recept mám od mého kamaráda. Je to báječná obměna na Vánoční stůl nebo ho zbožňuji ke grilovanému masu.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Dáme si nejprve uvařit brambory ve šlupce. Potom, co jsou uvařené, je oloupeme a nakrájíme (vařím spíše menší brambory, a pak je krájím na kráječi na vajíčka, aby salát vypadal hezky). Ještě teplé je dáme do připravené zálivky.
  2. Zálivku připravíme tak, že si nejdříve vytřeme misku česnekem. V ní pak smícháme všechny tekutiny, aby nám vznikla hladká emulze. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.
  3. Takto vzniklý nálev nechutná nic moc, ale po promíchání s brambory (nejlépe ještě teplými), šalotkou nakrájenou na jemno a bylinkami vznikne něco báječného.

Něco navíc:

Doporučuji nechat nějakou dobu odležet. Ale já se vždy neudržím a chodím ujídat :D. Tak snad i Vám bude chutnat. Dobrou chuť

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!