Staňte se našimi fanoušky na:

Rajčatová polévka trochu jinak

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Nízkokalorické
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyjte rajčata a každé nakrájejte na 8 dílků. Rozmixujte je a šťávu propasírujte přes síto, abyste odstranili kousky slupek. (Nemáte-li mixér, rajčata oloupejte a propasírujte je přes síto.) Nechte stranou. V hrnci rozehřejte ghí nebo rostlinný olej a několik vteřin smažte mletý koriandr. Přidejte rajčata, snižte přívod tepla a vařte 20 až 25 minut. Potom přidejte nasekaný koriandr, cukr, sůl, pepř a práškové čili nebo kajenský pepř. V jiném hrnci rozehřejte máslo a za stálého míchání v něm při nízké teplotě pražte mouku, dokud nedostane světle hnědou barvu. Nyní pomalu přidávejte mléko a neustále vařte, dokud směs nezhoustne (po celou dobu nepřestávejte míchat, aby se nevytvořily žmolky). Nakonec smíchejte s rajčaty, ochuťte citrónovou šťávou a podávejte horké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |27. února 2013
zajímavý :) Odpovědět
evahu |6. ledna 2013
někdy vyzkouším s tím koriandrem Odpovědět
planeta |2. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Georgina |2. ledna 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!