Staňte se našimi fanoušky na:

Rassolnik

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kvašáky zbavte slupky a semínek. Pokrájejte na nudličky a povařte v malém množství vývaru 15 minut a slijte. Okurky se vaří zvlášť a potom přidávají k bramborám, protože kdyby se vařily dohromady, brambory mohou získat nepříjemnou pachuť a špatně by se rozvařily. Pokrájenou petržel a cibuli blanšírujte na másle. Do vařícího vývaru přidejte pokrájené (na kostičky) brambory, osmaženou petržel s cibulkou a vařte 15-20 minut. Přidejte povařené kyselé okurky, bobkový list, celý pepř, sůl a povařte ještě 10-15 minut. Vlijte scezený lák (rassol) z okurek, přidejte jemně pokrájené listy špenátu, kopřiv nebo šťovíku a nechte přejít varem. Polévku podávejte s kysanou smetanou a posypte sekanou petrželkou a koprem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |25. května 2014
i tento rassolnik je moooooc zajímavý fakt super!!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!