Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Tvarohový švédský koláč

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Překvapivě rychlé pečení bez použití jakékoliv tekutiny či vajec. Suchá směs se pouze smíchá s tvarohovou náplní a je zaděláno na výtečný tvarohový moučník dle švédské receptury. Koláč je velmi křehký a doslova se rozplývá na jazyku. Polohrubou mouku prosejeme a smícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva. Na plech vyložený pečícím papírem nasypeme polovinu směsi. Tvarohovou náplň vytvoříme smícháním tvarohu, vajec, cukru a sušených brusinek, levnější alternativa jsou rozinky. Brusinky je lepší pro výraznější chuť namočit do rumu. Náplň rozetřeme po celé ploše plechu a zasypeme druhou polovinou směsi. Na povrch koláče nakonec poklademe rovnoměrně plátky másla a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 45 minut. Tvarohový koláč je hotový, když je povrch mírně nazlátlý.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

blanca.mysicka |3. července 2013
ukládám :) Odpovědět
daja55 |25. dubna 2013
vypadá to dobře a jednoduše Odpovědět
Žanetka |16. dubna 2013
zajímavé Odpovědět
kyschu |1. ledna 2013
vyzkouším... Odpovědět
bresta|7. dubna 2014
Vyzkoušeno a je skvělý Odpovědět
petra.pokorna|7. dubna 2014
Určitě vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!