Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Halva

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Halva je sladká dobrota, která má svůj domov v Indii a má spousty variant. V poslední době si našla své milovníky po celém světě. Tak neváhejte a zkuste jí též. Půl kila jablek zbavíme jadřinců, nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, přisypeme cukr, koření a rozvaříme doměkka. Poté přihodíme rozinky, odložíme. Mezitím rozehřejeme máslo na pánvi, osmahneme na něm krupici, přisypeme směs ořechů a semínek. Jablka se směsí smícháme a vaříme dokud nám nezhoustne. Vzniklou hmotu pak vylijeme do tukem vymazané formy a necháme v ledničce ztuhnout. Halvu pak krájíme na libovolně velké dílky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |12. června 2013
Halvu zbožňuju...! :) Odpovědět
kote19 |26. února 2013
děkuju za recept :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!