Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Hovězí krk na víně

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovězí krk svažte potravinářským provázkem do stejnoměrného válečku. Osolte ho, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Slaninu nasucho vyškvařte v hrnci, přidejte máslo nebo sádlo, po chvíli také cibuli a nechte ji zesklovatět. Zvyšte plamen, do hrnce dejte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo. Zalijte vývarem a vínem, přidejte rozmarýn a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Zhruba po hodině a půl by mělo být maso krásně měkké. Vyjměte ho tedy z vypečené šťávy a tu zahustěte jíškou. Plátky masa podávejte s omáčkou a kaší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |31. prosince 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!