Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Hrachová kaše

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Přebraný zelený hrách vypereme a namočíme do studené vody. Necháme ho několik hodin, nejlépe přes noc, pak vodu slijeme, na hrách nalijeme čistou, přikryjeme pokličkou a dáme vařit do dostatečného množství vody. Během vaření vodu podle potřeby přiléváme. Když je hrách skoro měkký, osolíme ho, protřeseme a bez míchání uvaříme do měkka. Pak ho rozmixujeme ručním mixerem, přidáme mlékem zředěnou máslovou jíšku, dosolíme podle chuti, opepříme a ještě malou chvíli provaříme. Hrachovou kaši upravíme na mísu, omastíme rozpáleným máslem a posypeme smaženou strouhankou nebo nadrobno nakrájenou osmaženou cibulkou. Kaše je velmi dobrá, když ji omastíme přeškvařeným tukem ze šunky. Můžeme ji také připravit z loupaného žlutého hrachu, který se rychleji uvaří. Neloupaný hrách vaříme na mírném ohni asi tak 2 - 3 hodiny. Výborně se k němu hodí vařené uzené maso a kyselá okurka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |13. června 2013
dělám taky trochu jinak,ale je to oblíbené jídlo u nás Odpovědět
PetulkaH |13. června 2013
dobré Odpovědět
jana.remkova.7 |26. března 2013
Dělám podobně, ale ne stejně. Dnes ho máme naoběd:-) Odpovědět
verča|13. června 2013
jdu na to:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!