Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Kulajda

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kulajda patří k tradiční pokrmům české kuchyně, protože je dělána z ingrediencí, které se u nás nacházejí v hojné míře. A přesto nebo právě proto se jedná o výjimečný kulinářský zážitek. V hrnci přivedeme litr vody k varu a osolíme. V menším hrnci povaříme kostku bujónu v asi 250 ml vody. Brambory nakrájíme na kostičky a cibuli nadrobno. Houby omyjeme a rovněž nakrájíme na stejné kousky. Do velkého hrnce, kde se už vaří voda, dáme brambory, cibuli, houby a kmín. Vaříme, dokud nebudou brambory měkké. Přidáme smetanu rozmíchanou v mouce. Vše povaříme. Potom do polévky rozklepneme vejce a dochutíme koprem a kořením. Podáváme s pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ladunka |12. ledna 2013
...bujon mě překvapil a já třeba nedávám houby...je to krajové Odpovědět
kyschu |10. ledna 2013
já jsem třeba nepřidala ani jeden český recept. Českou kuchyni zatím neumím.... Odpovědět
lenka.muglova|25. řijna 2012
kostku bujonu ????? no to je teda tradicni. JAk se tu na vsechno koukam, tak je ta tradicni ceska kuchyne docela smutna:-( Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!