Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Linecké koláče

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Linecké koláče zcela jistě patří do pomyslného Pantheonu cukroví a sladkostí. Linecké těsto lze samozřejmě použít i na jiné dobrůtky, ale my zde máme zrovna linecké koláče, takže vzhůru do toho. Do mísy dáme prosetou mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, žloutky a tuk, který jsme si nechali předem asi hodinu změknout v pokojové teplotě. Všechny ingredience dobře propracujeme rukama a pokud je těsto příliš husté, přilijeme 1-2 lžíce mléka nebo vody. Hmotu zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici asi dvě hodiny odpočinout. Pak si připravíme vál, který posypeme moukou a těsto vyválíme na půl centimetru silnou placku, ze které kulatým tvořítkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme jablka, která jsme si předem podusili s cukrem a špetkou skořice. Koláčky rozložíme na suchý plech a pečeme do světležluta asi 30 minut. Linecké koláče můžeme podávat hned čerstvé posypané moučkovým cukrem, ale vydrží v chladu v krabici i několik dní a to jsou pak nejlepší, protože změknou a mírně provhlnou. Linecké koláče patří mezi nejtrvanlivější pečivo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |26. února 2013
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!