Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Lotrinský koláč - Quiche lorraine

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve rozválíme těsto na tenké pláty a dáme ho do kulaté koláčové formy. Jemně jej prsty přitlačíme na kraje. Na 10 minut ho uložíme do ledničky a mezitím si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Těsto, které musí být něčím zatížené, aby příliš nenarostlo, v ní pečeme cca 10 minut. Potom odstraníme zátěž a pečeme dalších 10 minut. Na pánvi na másle orestujeme cibuli a slaninu. To dáme na upečené těsto a posypeme polovinou sýra. Vedle si v misce smícháme vejce se smetanou a nezapomeneme osolit a okořenit. Tuto „zálivku“ nalijeme do formy na cibuli a slaninu a posypeme zbytkem sýra. V troubě pečeme 25 – 30 minut dozlatova. Můžeme podávat se saláty nebo jen tak s chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

xxPPxx |5. května 2013
skvele Odpovědět
Zorushka |9. března 2013
výborné :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!