Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Maďarské langoše

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
105× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Langoš je maďarská specialita. Všichni je asi známe z pouličních stánků, ale připravit a podle chuti nakombinovat se dají lehce i doma. Nejprve si připravíme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Kvasit necháme cca 15 minut. Potom uhněteme těsto z hladké mouky, kvásku a soli. Těsto odložíme na půl hodiny v pokojové teplotě a z něho uděláme buchtičky (cca 6). Ještě chvíli necháme odležet, rozválíme do placek a smažíme v rozpáleném oleji. Langoše musí v oleji plavat a musí se osmažit rychle! Když je máme hotové potřeme je rozpuštěným máslem a nastrouhaným česnekem. Nakonec langoše natřeme kečupem, tatarkou a poprášíme nastrouhaným sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hospodyňka |10. května 2013
vyzkouším:) Odpovědět
rikabe |9. května 2013
chciiii Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Taky jsem je dělala, ale nevím už ani kdy naposledy, vida, akokrát nevím co bych... Odpovědět
tepito |29. dubna 2013
máme moc rádi Odpovědět
aB |21. dubna 2013
u nás moc oblíbené Odpovědět
fionka |4. dubna 2013
hm, to jsem už dlouho nejedla Odpovědět
Anna1960 |31. března 2013
Dělám podobě Odpovědět
Janka D. |24. března 2013
super Odpovědět
Lucie10 |21. března 2013
Ukládám a vyzkouším Odpovědět
trnecek |12. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!