Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Maďarský tokáň

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si nakrájíme hovězí maso na plátky (přes vlákna) a z nich pak širší nudle. Nejlépe na sádle či oleji osmahneme cibulku dozlatova. Podle chuti přidáme sladkou či pálivou mletou papriku. Vše krátce osmahneme a přidáme rajčatový protlak, nezapomeneme osolit. Podlijeme vínem a zvolna dusíme téměř doměkka. Podle toho, jak bude potřeba podléváme vínem nebo horkou vodou či vývarem. Pak přisypeme nakrájené papriky na kousky s rajčaty a podusíme doměkka. Pokrm nezahušťujeme. Servírujeme s rýží nebo těstovinami. Nejlépe s typickými maďarskými přílohami jako jsou tarhoňa nebo maďarské halušky. (Tarhoňa jsou drobné těstoviny podobající se rýži.)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

EvaV |18. září 2014
díky za tip, o víkendu uvařím a písnu, jak chutnalo :D Odpovědět
Lenny |18. června 2013
recept mě zaujal,vyzkouším Odpovědět
karpiskova |3. května 2013
hm lakavé zkusim Odpovědět
cesalky |3. května 2013
zajímave, originální Odpovědět
Hanka007 |25. dubna 2013
ukládám Odpovědět
FOTOrecepty |17. února 2013
Výborný recept, děkuji. Odpovědět
david.kruml.1 |11. ledna 2013
tokáň je super dobrota Odpovědět
JarcaPralinka|25. řijna 2013
hmm asi zkusím Odpovědět
janula|6. června 2013
vyzkouším určitě Odpovědět
janka.porubanova|25. března 2013
vyborne Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!