Staňte se našimi fanoušky na:

Recept na houbovou omáčku

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku. Sundáme s ohně a za stálého míchání přiléváme vývar. Vrátíme na oheň a povaříme za občasného míchání. Mezi tím si očistíme houby a nakrájíme je na drobné kousky. Na másle zpěníme cibulku, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka. Měkké houby přidáme do zředěné zásmažky a ještě trochu povaříme. Do hotové omáčky přidáme posekanou petrželku. Omáčka se dá připravit z 10 g sušených hub, které namočíme na 1/2 hodiny do vody. Vymačkáme a posekáme, s trochou kmínu podusíme a přidáme do zředěné zásmažky. Omáčku můžeme vylepšit žloutkem, ale už ji nevaříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rentiér1946 |9. června 2014
Nechybí, tato omáčka je jen se zásmažkou. Možná vás zmýlila fotografie, ale tu jsem já k receptu nedával. Odpovědět
david.kruml.1 |2. června 2014
nechybí tam smetana? Odpovědět
Rentiér1946 |10. března 2013
Případně přidané foto není moje. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!