Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Nákyp z jater

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Játra očistíme a zbavíme žil. Cibuli pokrájíme nadrobno a podusíme na másle. Žemle namočíme do mléka a dobře vymačkáme. Vše společně umeleme dvakrát na strojku na maso. Máslo utřeme do pěny, přidáme žloutky, mletá játra a ještě chvíli třeme, osolíme podle chuti, přidáme pepř, sekanou petrželku a majoránku. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu nalijeme do srnčího hřbetu, který jsme si předem vymastili máslem a vysypali strouhankou. Pečeme zvolna v troubě asi 1 hodinu. Podáváme vlažné a jako příloha je vhodné bílé pečivo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!