Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Ořechová roláda

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z bílků ušleháme měkký sníh. Po trochách zašleháváme cukr a ušleháme tuhý hustý sníh. Rychlost snížíme na minimum a zašleháme žloutky jeden po druhém. Nakonec zlehka ručně vmícháme mouku smíchanou s ořechy a olej. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C (asi 10 minut). Po vytažení z trouby opatrně nožem oddělíme okraje těsta od papíru či plechu, jemně poprášíme moukou, na to položíme další kus papíru na pečení a celé překlopíme na vál. Opatrně sloupneme papír, na kterém se to peklo, hned ho však položíme zpátky a celé srolujeme (nový papír-těsto-papír, na kterém se to peklo). Necháme vychladnout. Po vychladnutí rozmotáme, potřeme rovnoměrně krémem a znovu srolujeme. Roládu potřeme krémem, obalíme v ořechách, případně ozdobíme zbytkem krému. Neotevřenou plechovku se salkem vaříme pomalu 1 a 1/2 hodiny v hrnci s vodou. Necháme vychladnout (trvá to dlouho, lepší je uvařit salko den předem). Máslo ušleháme ve šlehači a po částech zašleháme zkaramelizované salko.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

aknalb |5. dubna 2014
vyzkouším Odpovědět
roxana-zdena |28. dubna 2013
Vyzkouším, vypadá to dobře! Odpovědět
slava |18. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Iness |24. ledna 2013
Krása Odpovědět
Monina |11. ledna 2013
Určitě vyzkouším. Nebudu se ale vařit se salkem a použiji už koupené zkaramelizované mléko. díky za tip. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!