Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Rybí filé s paprikou

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čerstvé papriky dobře omyjeme, zbavíme je jader, propláchneme vlažnou vodou a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na slabší kolečka. Na pánvi rozehřejeme máslo a papriku i s cibulí, asi 10 minut podusíme, a poprášíme ji sladkou paprikou. Zbytek másla rozpustíme na druhé pánvi, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Pak za stálého šlehání metlou přiléváme mléko a povaříme asi 10 minut. Přimícháme smetanový sýr a nastrouhaný ementál a vše asi 5 minut vaříme, než omáčka zhoustne. Ochutíme ji muškátovým oříškem, solí, pepřem a lžící citronové šťávy. Rybí filé omyjeme, osušíme, osolíme a lehce pokapeme citronovou šťávou. Ohnivzdornou mísu vymažeme tukem, na dno dáme proužky papriky a kolečka cibule, na ni rozložíme rybí filé a přelijeme ho sýrovou omáčkou. Zapékáme asi 20 minut v předehřáté troubě a podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!