Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Slepice na víně

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve slepici naporcujeme, pak osolíme, okořeníme a obalíme v hladké mouce. Opečeme na předem rozehřátém oleji a pak vyjmeme. Do pánve vhodíme nadrobno nakrájenou slaninu, kterou mírně rozškvaříme. Poté tam přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou zpěníme a vložíme maso. Podlijeme trochou vody, vína a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Poté přisypeme na kostky nakrájenou zeleninu a dodusíme. Omáčku dochutíme kečupem nebo rajčatovým protlakem a chvíli povaříme. Ve finále přisypeme nasekanou petrželku. Slepice na víně se podává s opečeným bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Ale na fotce je kachna !!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!