Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Svíčková omáčka

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si nakrájíme cibulku nadrobno a zpěníme ji na másle. Potom přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Vše posypeme moukou a za stálého míchání opražíme. Pomalu přiléváme studený vývar a pak přidáme koření a nastrouhanou kůru z důkladně omytého citronu. Vše vaříme asi tak 20 minut. Po povaření zeleninu propasírujeme nebo po vyjmutí koření pořádně rozmixujeme. Omáčku pak ochutíme cukrem, solí a šťávou z citronu. Obměna: Polovinu vývaru lze nahradit zakysanou smetanou. Hotovou svíčkovou omáčkou přeléváme hovězí maso a podáváme s kynutými knedlíky. Jednotlivé porce můžeme ozdobit citronem a brusinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petra.stefanova.7 |17. července 2013
výborná Odpovědět
MsGracia |2. března 2013
My děláváme staročeskou svíčkou. V troubě pečeme hovězí maso se zeleninou. A zeleninu a koření pasírujeme přes sítko, aby v omáčce byly i kousky zeleniny s kořením. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!