Staňte se našimi fanoušky na:

Recepty na vánoční cukroví

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

HRUDKY 100g ovesných vloček, 60g ztuženého tuku Omega nebo Iva, 4 lžíce medu, 2 lžíce marmelády, strouhané ořechy, kakao Vločky na pánvičce za stálého míchání jen dobleda opražíme, umeleme nebo rozmixujeme, promícháme s rozehřátým tukem, medem a marmeládou. Pokud je hmota řídká, zahustíme ji trochou strouhaných ořechů. Dvěma lžičkami dáváme na podnos kousky hmoty a necháme je v teplé místnosti do druhého dne ztuhnout. Nakonec je můžeme přes cedníček posypat kakaem. Necháme v chladu odležet. JETÝLKY Utřeme 24dkg cukru se 6 bílky, přidáme 16dkg strouhaných neloupaných mandlí nebo lískových oříšků, spojíme v těsto. Uděláme malé kuličky a po třech je k sobě slepíme, doprostřed každého jetýlku zapíchneme loupanou mandli. Nebo můžeme důlečky plnit hustou zavařeninou. JANOVSKÉ 150g másla nebo rostlinného tuku, 120g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 žloutky, 4 bílky, 2 lžíce kakaa, 150g polohrubé mouky, tuk a hrubá mouka na plech Poleva: 180g moučkového cukru, 2-3 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce vroucí vody Změklý tuk utřeme s cukrem, postupně zatřeme žloutky a kakao, nakonec střídavě přidáváme tuhý sníh z bílků a prosátou mouku. Na pomaštěný a vysypaný plech těsto rozetřeme ve vrstvě asi na prst silné a v předehřáté troubě upečeme. Ještě vlahé těsto polijeme polevou a když ztuhne, ostrou formičkou vykrajujeme půlměsíčky nebo jiné tvary. Nakonec potřeme polevou. VĚNEČKY 200g hladké mouky, 70g solamylu (maizeny), 100g moučkového cukru, 180g Stelly extra, 1 žloutek, 20g kakaa, citronová kůra, vejce na pomazání, hrubý krystalový cukr Mouku, cukr a solamyl prosijeme na vál, do směsi přidáme tuk, žloutek a citronovou kůru. Zpracujeme těsto a rozdělíme na 2 poloviny a do jedné poloviny zamícháme kakao. Z každého dílu odkrojíme kousek, vyválíme na proužky asi 1/2 cm v průměru a propleteme oba k sobě. Pak je rozkrájíme na dílky a stočíme do věnečků. Pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubým krystalovým cukrem a ve vyhřáté troubě zvolna upečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!