Staňte se našimi fanoušky na:

Řecký pomerančový koláč

Autor receptu: drzac (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Pomeranče omyjeme a z jednoho nastrouháme kůru.Ze všech vymačkáme šťávu. Odměříme 125 ml do těsta a zbytek dáme stranou.
  2. Polovinu mandlí umeleme, druhou nasekáme a opražíme nasucho na pánvi.
  3. Změklé máslo utřeme se žloutky, kůrou a polovinou dávky cukru do pěny.
  4. Z bílků, špetičky soli a zbytku cukru ušleháme sníh.
  5. Mouku smícháme s krupicí, mletými mandlemi a pr. do peč.
  6. Do máslové pěny vmícháme pomeranč. šťávu, sypkou směs a sníh. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C dozlatova.
  7. Necháme vychladnout. Z pomerančové šťávy odměříme 60 ml, dolijeme vodou do 125 ml a rozpustíme v ní 350 g cukru. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 5 min. Během vaření přilijeme likér. Polevu rozetřeme na upečený koláč, posypeme opraženými mandlemi a necháme zaschnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kulajda |25. listopadu 2013
dala bych si Odpovědět
junkie09 |6. června 2013
krásné Odpovědět
xxPPxx |5. května 2013
vypada krasne Odpovědět
T3r3z |27. března 2013
Úžasný :-) Odpovědět
Penelope |9. března 2013
Vypadá lákavě... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!