Staňte se našimi fanoušky na:

Rebarborové suflé

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

1) Rebarboru oloupeme, očistíme a nakrájíme na 2 cm široké kousky. 2) Jahody také očistíme. 3) Oboje dáme do hrnce, přidáme lžíci vody, třtinový cukr a vaříme do rozvaření. 4) Přidáme bramborový škrob (rozmícháme metličkou) a povaříme 5 minut. 5) Rozmixujeme dohladka a propasírujeme. 6) Necháme vychladnout. 7) Z bílků a moučkového cukru ušleháme sníh. Do něj po lžících přidáváme ovocnou směs. Sníh musí zůstat nadýchaný. 8) Zapékací mističky vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem. 9) Plníme do formiček – nesmíme ušpinit okraj formičky – suflé by se zachytilo a nevystoupalo by rovnoměrně. Plníme do poloviny. 10) Pečeme na 200 °C asi 15 minut. 11) Ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
krása Odpovědět
asona |8. července 2015
zkusím Odpovědět
objev |12. června 2015
Kromě jahod můžeme přidat také maliny či ostružiny. Odpovědět
objev |12. června 2015
Při pečení suflé nesmíme otevřít troubu a podáváme ihned po vytažení z trouby – suflé totiž začne „padat“. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!