Staňte se našimi fanoušky na:

Římské espresso a berounské pracny

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ESPRESSO Do šálků dáme plátky citronů a zalijeme čerstvě uvařeným espressem, cukr si dáme podle chuti. PRACNY Do misky prosejeme mouku s kakaem a cukrem, přisypeme koření a promícháme. Přidáme nakrájené máslo a žloutek, přisypeme ořechy smíchané s mandlemi a uhněteme vláčné těsto. Zabalíme do fólie a necháme 1-2 hodiny v chladu. Formičky vymažeme tukem (nejlépe peroutkou) a vysypeme pískovým cukrem. Těsto rozkrájíme na stejné kousky, připravíme kuličky a ty vtlačíme do formiček, dáme je na plech a upečeme při 185°C. Pracny vyklopíme z formiček, necháme vychladnout a konce namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě. Necháme oschnout na mřížce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!