Staňte se našimi fanoušky na:

rizoto s medvědím česnekem

Autor receptu: EvaV (76 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Ve větší pánvi podusím na rozehřátém oleji jemně pokrájenou cibuli, aby změkla (nesmí zhnědnout). Přidám rýži a za stálého míchání vařečkou ji částečně osmahnu, podliji vínem a dál míchám, dokud se všechno nevsákne do rýže.
  2. Přiliji jednu velkou naběračku horkého vývaru a dál míchám na středně silném plameni, dokud je v pánvi vidět tekutina. Pak vliji další naběračku a stejným způsobem pokračuji dál, dokud nespotřebuji všechen vývar a rýže nezměkne na skus (cca 15 minut).
  3. Medvědí česnek operu ve vodě, několikrát překrojím a přidám ke skoro hotovému rizotu. Promíchám a chvíli listy teplem nechám zatáhnout a změknout. Nakonec vmíchám máslo, dvě lžíce parmezánu a hrášek (mrazený, čerstvý). Dochutím solí a pepřem.
  4. Hotové rizoto jednu až dvě minuty nechám odstát mimo plotnu, pak naporcuji na talíře a posypu zbývajícím parmezánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!