Staňte se našimi fanoušky na:

Řízky à la louis

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Postup Řízky naklepeme, obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na polovině másla a oleje. Potom je osolíme, opepříme, zalijeme vínem a necháme dusit doměkka. Můžeme přidat sklenku koňaku. Rajčata rozpůlíme, osolíme, opepříme a na každé dáme na špičku nože cukr. Pak všechna rajčata osmažíme na zbytku oleje a másla, na kterém jsme zpěnili cibulku. Rajčata klademe na tuk rozříznutou stranou a teprve po chvíli je opečeme i z druhé strany. Během pečení je ještě propichujeme vidličkou, aby šťáva lépe vytékala. Když šťáva zhoustne, odstavíme z ohně. Asi 10 minut před podáváním znovu zahřejeme, zalejeme smetanou a malou chviličku ještě dusíme. Hotové řízky klademe na servírovací mísu tak, že kolem masa naaranžujeme věnec z pečených rajčat. Nejdříve zalijeme maso šťávou z vína a potom opečená rajčata omáčkou ze smetany. Teprve na míse vytvoří obě šťávy jídlo s neočekávanou­ chutí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |4. listopadu 2014
mňam 1++ Odpovědět
teddy.starry |10. května 2013
vyzkouším Odpovědět
cesalky |6. května 2013
zajímavé Odpovědět
Sofii |31. března 2013
Bylo to výborné, ten koňak rozhodně doporučuju přidat. Odpovědět
FOTOrecepty |17. února 2013
Výborné. Odpovědět
MAFIRA|28. dubna 2013
no to je ale originál.recept-bohužel nepiju-tak bez koňaku :) Odpovědět
jitu3ka|31. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!