Staňte se našimi fanoušky na:

Robinkův pivní štrůdl

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 20 min.
+ 1 hodina odležení

Vaření: 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. V míse nebo na vále promíchejte mouku se špetkou soli, nastrouhaným nebo nakrájeným máslem a pivem a hnětačem nebo ručně zpracujte v hladké těsto. Vytvarujte kouli, položte ji na pomoučený talíř a přiklopte mísou. Nechte asi 20 minut odležet.
  2. Jablka omyjte, oloupejte a nastrouhejte na plátky. Promíchejte s citronovou šťávou a okapanými rozinkami. Těsto rozdělte na 2 stejné díly a postupně vyválejte na pomoučeném vále na velmi tenké obdélníkové pláty. Každý plát potřete rozpuštěným máslem a posypte trochou jemné piškotové strouhanky – ne až zcela do krajů – a u každého plátu nechte jeden delší okraj asi 10 cm volný. Na strouhanku rozdělte jablka, posypte vanilkovým cukrem, skořicí, ořechy a rozinkami a z delší strany zaviňte a nakonec volný okraj přehněte přes štrúdl. Konce závinu dobře spojte a zahrňte.
  3. Záviny opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozpuštěným máslem a pečte v předehřáté troubě 30–40 minut dozlatova. Po upečení je vytáhněte z trouby, opět potřete rozpuštěným máslem. Krájejte ještě teplé a podávejte sypané moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!