Staňte se našimi fanoušky na:

Roláda s datlemi

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na šťávu budeme potřebovat ještě: 1 lžící hl. mouky, vývar na zředění výpeku, 1 lžíci másla, 50g vypeckovaných datlí Mleté maso rozmixujeme se smetanou, přimícháme nadrobno nakrájené houby, rajčata a datle. Pečeni rozřízneme na plát a přes fólii rozklepneme. Pak ji osolíme, opepříme a svrchu potřeme nádivkou. Svineme a roládu zpevníme provázkem. V pekáčku rozehřejeme olej a roládu ze všech stran opečeme. Podlijeme ji trochou vývaru, zakryjeme alobalem, dáme do trouby a při 190°C necháme péct. Asi po 1/2 hodině ji odkryjeme a za občasného přelévání výpekem dopečeme dozlatova. Pečeni vyndáme a uchováme teplou. Výpek přelijeme do kastrůlku a zaprašíme moukou. Rozšleháme ho a dle potřeby rozředíme vývarem. Šťávu asi 5 minut povaříme. Nakonec ji zjemníme máslem a necháme v ní prohřát nadrobno pokrájené datle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!