Staňte se našimi fanoušky na:

Rolky s tuňákem

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • enoki houby, podle potřeby
  • a pepř, podle potřeby sůl
  • 1-2 snítky koriandr
  • limetková šťáva, 60 ml
  • rýžové víno mirin, 100 ml
  • nastouhaný zázvor, 1 lžíce
  • 200 g tuňák
  • rýžový papír, 4 plátky
  • tmavý i světlý, po 1 lžíci sezamová semínka
  • 1 ks chilli paprika
  • salátová, 1/2 ks okurka
  • marinovaný gari zázvor, 50 g
  • 8 listů špenát

Pracovní postup:

Tuňáka nakrájíme na centimetrové proužky, které ze všech stran opepříme a osolíme. Sezam orestujeme nasucho na pánvi, přičemž ho musíme hlídat, aby se nám nespálil. Do mísy dáme vymačkanou šťávu ze dvou limet, nastrouhaný čerstvý zázvor, rýžové víno, koriandr a chilli papričku. Vše rozmixujeme. Rýžový papír namočíme, naskládáme na něj špenát, tuňáka, zázvor, okurku, sezam, koriandr a houby, zabalíme a lehce utáhneme. Do mističky nalijeme dressing a můžeme ochutnávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!