Staňte se našimi fanoušky na:

Steak z lososa s pomerančovou salsou

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Podkovy z lososa omyjeme, osušíme, vložíme do hlubší misky a přelijeme marinádou z pomerančového džusu a sójové omáčky. Necháme 60 minut v chladu marinovat. Pak připravíme salsu - ostrým nožem odstraníme z pomerančů kůru a vrchní slupku a do misky vykrájíme měsíčky dužiny. Přidáme oloupané a jádřince zbavené jablko, kousek chilli papričky, česnek a do hladka rozmixujeme. Osolíme, ochutíme mletým barevným pepřem a dochutíme citronovou šťávou. Steaky z lososa vyndáme z marinády, obalíme v kořenící směsi Ryby mořské a pokapeme olejem. Grilujeme 3-5 minut po obou stranách na roštu nebo na grilovací pánvi. Hotové steaky podáváme s pomerančovou salsou a osminkami citronu. Tip: Takto naložené steaky můžeme vložit na alobal, přelít trochou vína a zabalené spolu se lžící másla péct v troubě nebo na grilu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |22. dubna 2015
miluju lososa Odpovědět
daramacho |3. řijna 2013
dobré Odpovědět
-3 |2. řijna 2013
uloženo Odpovědět
milmach |2. řijna 2013
dobré Odpovědět
piskotka |1. řijna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!