Staňte se našimi fanoušky na:

Studená jahodová polévka s jahodovým tataráčkem a bazalkovým sorbetem

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Připravíme polévku:  700 g jahod zbavíme nejedlých částí a spolu se 70 g cukru a 100 ml šampusu rozmixujeme.  Zakysanou smetanu smícháme se smetanou ke šlehání a jí ozdobíme polévku. 2) Připravíme si tataráček:  200 g jahod nakrájíme nahrubo, smícháme s bazalkou (jen 4 listy), cukrem (2 lžíce) a pepřem a necháme hodinu odležet. 3) Bazalkový sorbet:  Do hrnce dáme vodu, 80 g cukru a kůru z jedné limetky. Vaříme 20 minut.  Odstavíme, přidáme pokrájenou bazalku (10 listů) a necháme zchládnout.  Přidáme šťávu z dalších limetek.  Přecedíme do misky, přidáme 100 ml šampusu.  Necháme zmrznout.  Naláme na kousky a v tyčovým mixérem rozsekáme na kaši.  Přimícháme našlehaný bílek s 50 g cukru, znovu necháme zmrazit. 4) Polévku servírujeme s tataráčkem uprostřed, na tataráček posadíme kopeček sorbetu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
-*** Odpovědět
objev |15. června 2015
Zas jeden recept z jahod... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!