Staňte se našimi fanoušky na:

Sušenkový medový dort

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Krém a ozdoba: 5 plátků bílé želatiny, 250 g tučného tvarohu, 250 g žervé, 75 g medu, 1 lžička skořice, 200 ml likéru Irish Whiskey Cream nebo 200 g sladkého kokosového krému, 250 g smetany, 1 lžíce kakaa, 70 g tenkých tabulek čokolády Máslové sušenky vložíme do igelitového sáčku a válečkem je dokonale rozdrtíme. Drobečky pak nasypeme do větší mísy. Dno rozvírací formy vyložíme pečicím papírem. Želatinu vložíme do studené vody, aby nabobtnala. Máslo opatrně rozpustíme, poté je nalijeme do mísy na rozdrobené sušenky a vzniklou směs důkladně prohněteme. Směs rovnoměrně rozprostřeme na dno formy a na půl hodinky uložíme do chladu, nejlépe do chladničky. Smícháme tučný tvaroh, žervé, tekutý med (máme-li pouze tuhý, vložíme ho do vodní lázně a pomalu zahříváme), skořici a nakonec vmícháme Irish Whiskey Cream. Při mírné teplotě rozpustíme nevymačkanou želatinu a opatrně ji vmícháme do tvarohové směsi. Po promíchání směs přikryjeme a uložíme do chladu, nejlépe do chladničky. Smetanu na šlehání ušleháme dopevna. Jakmile začne směs želírovat opatrně do ní zapracujeme šlehačku. Základ dortu poteme krémem a uložíme asi na dvě hodiny do chladu. Povrch dortu posypeme kakaem a na boky přilepíme tabulky čokolády.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |28. prosince 2014
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!