Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 29 - Okurková polévka a Hovězí steak

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

OKURKOVÁ POLÉVKA 3 zelená jablka, 2 salátové okurky, 250g zakysané smetany, mořská sůl, 2 lžíce citronové šťávy, 400ml zeleninového vývaru, 200g očištěných krevet, lžíce černého sezamu, bylinky na ozdobení Vložka do polévky: 1 jablko a 1/2 malé salátové okurky Oloupaná jablka bez jádřince a oloupané okurky nakrájíme na kostky, dáme do mixéru, přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a rozmixujeme. Osolíme a necháme vychladit v ledničce. Ve vývaru povaříme asi 4 minuty krevety, potom je vyndáme a necháme zchladnout. Sezam orestujeme na suché pánvi a pak odstavíme. Vychlazenou polévku rozlijeme do misek a vložíme do ní kostičky jablka a plátky okurky. Přidáme krevety, posypeme opraženým sezamem a nakonec ozdobíme zelenými bylinkami. STEAK 800g hovězího nízkého roštěnce, 2 lžíce oleje, 2 lžičky hrubozrnné soli, 2 lžičky čerstvě drceného barevného pepře Maso očistíme, ale tuk na povrchu neodstraňujeme. Celý kus masa rozkrájíme ostrým nožem přes vlákno na 1,5cm silné plátky a jen lehce naklepeme (např. klouby ruky), a jenom zlehka potřeme kvalitním olejem. Potom plátky osolíme (můžeme použít bylinkovou sůl) z obou stran, posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem a necháme 5 minut odležet. Na steakové pánvi rozpálíme zbytek oleje, plátky odleželého masa dáme na olej a zprudka opékáme asi 2 minuty. Pak je obrátíme a znovu 2-3 minuty opékáme. Pánev sundáme z ohně, ale maso necháme v pánvi, zakryjeme alobalem a necháme asi 5 minut odpočinout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!