Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 9 - Polévka s toastem, jehněčí roláda a salát

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA KRÉMOVÁ 500g špenátu, 1 cibule, 1 kostka zeleninového vývaru. 1/4l smetany 12%, stroužek česneku, sůl, pepř, 2 lžíce másla, parmazán Cibulku nasekáme najemno, osmažíme na másle a přidáme špenát (čerstvý nebo mražený), zalijeme 1l vody a povaříme s kostkou zeleninového vývaru, dokud špenát nezměkne. Pak rozmixujeme a přidáme prolisovaný česnek i smetanu, promícháme, osolíme a opepříme. Horkou polévku posypeme parmazánem. TOAST K POLÉVCE 4 bagetky, máslo, 4 vejce 100g parmazánu Bagety přepůlíme a pomažeme máslem, necháme je rozpéct a posypeme parmazánem. Vejce rozklepneme do větší naběračky, ponoříme do horké vody a necháme dokud se nezátáhne, pak přendáme na bagetku. JEHNĚČÍ ROLÁDA 400g mladého jehněčího masa, 50g anglické slaniny, 1 cibule, 50g žampionů, 1 rohlík, 1 vejce, 1 lžíce mléka, sůl, pepř, svazek rozmarýnu, 100ml červeného vína, 4-5 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, 1/2kg jarních brambůrek, olej Z masa uděláme plát, naklepeme dotenka, osolíme a opepříme. Nakrájíme slaninu, cibuli a žampiony, vše osmažíme na oleji s rozmarýnem. Rohlík nakrájíme a smícháme s vejcem a lžící mléka, necháme rozměknout. Obě směsi promícháme a nandáme na maso, zavineme a svážeme. Roládu položíme do pekáčku, přidáme sádlo, podlijeme trochu vodou a přidáme olopané stroužky česneku. Pečeme přikryté asi 40 minut na 220°C, v polovině pečení odklopíme, podlijme vínem a přidáme zbytek rozmarýnu, pečeme dozlatova. Příloha - pečené brambůrky. FAZOLKOVÝ SALÁT S ŘEDKVIČKAMI 600g mražených fazolek, 1 svazek ředkviček, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku, šťáva z 1 citronu, bílý mletý pepř, sůl, lžička cukru, salát listový a petrželka Okapané fazolky nakrájíme na šikmé proužky, uvaříme ve slané vodě skoro doměkka a scedíme. Najemno nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme uvařené fazolky a krátce podusíme. Česnek rozetřeme se solí, vmícháme do fazolek a necháme vychladnout, vše dáme do mísy. Polovinu ředkviček nakrájíme na čtvrtky a zbytek na tenké plátky. S citronovou šťávou smícháme hořčici, cukr a pepř, přilijeme k fazolkách a promícháme. Salát necháme asi 1/2 hodiny v chladu odležet. Než ho budeme podávat ozdobíme listy salátu a posypeme petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!