Staňte se našimi fanoušky na:

Švédský sýrový koláč - Västerbottensostpaj

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Smíchejte dohromady přísady na korpus – oba druhy mouky, sůl a máslo nakrájené na kousky. Nakonec přidejte vodu a rychle zpracujte v těsto a to následně vyválejte na placku, kterou opatrně přeneste do koláčové formy o průměru 22 cm s vyšším okrajem (než je na fotkách, jelikož náplně je opravdu hodně). Dejte na půl hodiny chladit do ledničky.
  2. Mezitím předehřejte troubu na 200 stupňů, a poté potřete korpus rozšlehaným vejcem. Spodní část korpusu pořádně propíchejte vidličkou, aby se při pečení nenafoukla a pečte 10 minut. Vyjměte z trouby a snižte teplotu na 150 stupňů.
  3. Náplň - Dejte vařit mléko a smetanu. Když tekutina vaří, odložte hrnec stranou a vmíchejte strouhaný sýr. Míchejte tak dlouho, dokud se úplně nerozpustí. Přidejte rozšlehaná vejce, sůl a pepř a pořádně zamíchejte. Nalejte náplň na korpus a pečte zhruba 45 minut. Nechejte úplně vychladnout.
  4. Rada: Ve Švédsku (i jinde) se na sypké ingredience používá odměrka. Proto tedy mouka v dl. (např.: 1dl tekutiny = 100 ml, 1dl mouky = 60 g, 1dl cukru = 90g)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |13. května 2014
Naprosto perfektní :-))). Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!