Staňte se našimi fanoušky na:

Švestková nutela

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Švestky vypeckujte, rychle přiveďte k varu a vařte zhruba 15 minut doměkka. (Budou-li mít hodně šťávy, část z ní slijte.) Po vychladnutí švestky rozmixujte tyčovým mixérem, vmíchejte všechen cukr, čokoládu a podle chuti i rum a nechte 24 hodin rozležet při pokojové teplotě. Znovu rozmixujte a potom švestkovou nutelu naplňte do skleniček a sterilujte 15 minut při 80 °C. TIP- Nutelu můžete dávat do jogurtu, smíchat s tvarohem, namazat na bílé pečivo s máslem nebo s ní plnit listové šátečky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |20. srpna 2013
Může být dobrá. Tento recept i s fotkou jsem si vloni přinesla z magazínu albert, ale ještě jsem to nevyzkoušela. Díky za připomenutí. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!