Staňte se našimi fanoušky na:

Švestková povidla z trouby

Autor receptu: Maybay (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vypeckované švestky dáme do zapékací mísy/plechu s vyšším okrajem pokapeme octem a dáme do trouby vyhřáté na cca 230 stupňů. Po 25 minutách posypeme 250 g cukru. Po dalších 15 minutách přidáme zbytek cukru (250 g). Cukru může být méně, záleží jak máte rádi sladké. Směs vůbec nemícháme. Po dalších 15 minutách vyndáme z trouby. Přidáme hřebíček, skořici a rum a rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud jsme použili hodně šťavnaté švestky a povidla jsou tekutá, můžeme dát ještě péct. Pak ještě horké nalijeme do skleniček, obrátíme dnem vzhůru a je to.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jaroslav.hulka |21. srpna 2014
Už je dělám. ☺ 1*** Odpovědět
PetryAnetka|3. srpna 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!